Wanneer je bloedend tandvlees krijgt, weet dan dat dit een waarschuwing is, dat er iets niet goed gaat, bij de verzorging van je gebit. Ga dan direct voor advies naar de tandarts.

Oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn bij bloedend tandvlees. Het kan zijn dat je een te harde tandenborstel gebruikt. Het kan ook zijn dat je te weinig je gebit verzorgd. Zo krijg je tandplak en dat wordt na een tijdje tandsteen. Ook kun je ontstoken wortels hebben. Volgens gezondheidsblog My Health Summit is een gezonde mondhygiëne cruciaal voor je algemene gezondheid ook, en dus kan je maar beter zorgen dat je je tanden goed onderhoudt.

Voorkomen

Zorg ervoor dat je tenminste twee maal daags je tanden en kiezen poetst. Zorg er ook voor dat je na iedere maaltijd je gebit flost. Dit kan met een tandenstoker en met flosdraad. Ook kun je plastic ragertjes gebruiken. Dat zijn ultrafijne borsteltjes, die etenswaren en tandplak verwijderen tussen de tanden en kiezen. Deze artikelen zijn verkrijgbaar bij alle drogisten. Zo voorkom je bloedend tandvees.

Verkeerd poetsen

Het juist poetsen van je gebit is ook heel belangrijk. De voorkeur is om elektrisch te poetsen. Hierdoor wordt je gebit nog gladder en heeft tandplak geen kans. Vraag je tandarts om goed advies.