Bijna iedereen heeft er wel eens last van gehad, pijnlijk tandvlees dat donkerrood is en soms ook een beetje bloedt: Een ontsteking van het tandvlees. Veel mensen hebben er minimaal één keer per jaar last van.

De ontsteking van tandvlees is niet ernstig

Vaak wordt het niet eens opgemerkt, of heb je er geen tot zeer weinig last van. Maar soms kan een tandvlees ontsteking erg onprettig zijn, vooral als het tandvlees pijn doet tijdens het eten, het tanden poetsen of zelfs zonder aanraking!

Ondanks het feit dat het natuurlijk niet prettig is pijn in je mond te hebben is de ontsteking van het tandvlees niet ernstig en gaat vaak uit zich zelf na een paar dagen over. Als dit niet het geval is, en de klachten houden aan is het aangeraden naar een dokter te gaan, de ontsteking van het tandvlees kan namelijk ook andere gevolgen hebben zoals een tekort aan vitamine C of een infectie. Een Vitamine C supplement of een anti-inflammatoir kuur kunnen zeker helpen!

ONTSTEKING TANDVLEES

Het is aangeraden vaak je tanden te poetsen

Want ja, ook al is je tandvlees gevoelig en begint het soms te bloeden tijdens het poetsen, de klachten verminderen sneller wanneer je vaak en goed poetst. Gebruik een zachtere tandenborstel die misschien iets minder pijn doet maar blijf je tanden en vooral je tandvlees goed poetsen.