Teruggetrokken tandvlees maakt uw tanden extra gevoelig. Warme, koude, zure en zoete producten kunnen pijnlijk aanvoelen en ontstaan er makkelijk gaatjes.

Oorzaak

Een veel voorkomende oorzaak is te hard poetsen. Voorkom erger en gebruik een zachte tandenborstel en poets uw tanden zonder te drukken op de borstel. Ook ontstoken tandvlees kan ertoe leiden dat het tandvlees zich terugtrekt. U herkent ontstoken tandvlees als dit rood en gezwollen is. Wat is bij teruggetrokken tandvlees de oplossing?

Voorkomen

Teruggetrokken tandvlees herstelt niet of nauwelijks meer. Een oplossing hiervoor is een speciale beugel. Deze kan een orthodontist plaatsen. Hierbij moeten soms tanden getrokken worden om ruimte voor de beugel te maken. Ook de tandarts kan uw tandvlees doen herstellen, dit is echter wel een complexe (en dure) behandeling die volgens blogger Sander niet zonder pijn is. Er zijn bovendien speciale operaties om uw teruggetrokken tandvlees te herstellen.

Heeft u zelf tegen teruggetrokken tandvlees een oplossing? Wat kunt u zelf doen? Zelf kunt u erger voorkomen. Poets zacht met een zachte tandenborstel. Zorg ervoor dat u tijdens het poetsen, ook het tandvlees goed poetst. Zo blijft het schoon en voorkomt u ontstekingen.