Wat moet je doen bij teruggetrokken tandvlees. Ga direct naar je tandarts. Als je teruggetrokken tandvlees hebt, dan zul je merken dat je veel bloed verliest, bij de verzorging van je gebit.

Poetsen van je gebit

Zorg ervoor dat je een zachte tandenborstel gebruikt bij het poetsen van je tanden en kiezen. Ook kun je zachtjes je tandvlees borstelen. Bij voorkeur is elektrisch poetsen beter voor je gebit. Dan krijg je minder tandplak en tandsteen. Zo voorkom je teruggetrokken tandvlees wat te doen.

Mondhygiënist

De tandarts zal je door verwijzen naar een mondhygiënist. Die zorgt ervoor om tandbederf en tandvlees ontstekingen te voorkomen. Hij zal het teruggetrokken tandvlees opmeten. Als jouw behandeling dan klaar is kan hij, na verloop van tijd, zien of de gemeten ruimten kleiner zijn geworden.

Wat doet de mondhygiënist

Teruggetrokken tandvlees wat te doen, is voor de mondhygiënist niet éénvoudig. Hij schraapt de tandsteen van de wortels van je tanden en kiezen. Dat is meestal erg gevoelig en hij zal je, als je daarom vraagt, verdoven. Meestal doet hij dit in vier behandelingen. Want een behandeling duurt al snel een half uur.